17 Eylül 2012 Pazartesi

Günün Yolüstü Lezzeti - Cadillac Eldorado






Geçen gün yolum Ankara-Konya karayolunun Kepekli mevkinde bulunan Ercanlar Otomotive düştü.

Envai çeşit premium otomobile servis hizmeti veren bu firmayı bizim nezdimizde özel kılan temel faktör ise klasik otomobil restorasyonu, satışı ve sergilenmesinde uzmanlaşmış olması.

Her uğradığımızda farklı bir klasik otomobille karşılaştığımız Ercanlarda çocukluğumdan bu yana hayranlık duyduğum Cadillac Eldorado ile karşılaşmak beni pek mutlu etti.

Buyrunuz bizzat çektiğim fotoları eşliğinde Cadillac Eldorado hakkında birkaç bilgi kırıntısı.



İspanyolca "Altın" anlamına gelen "Eldorado" kelimesinin Amerika Birleşik Devletlerinde üretilen en köklü ve ünlü lüks otomobil markası olan Cadillac tarafından kullanılmaya başlaması 1953 yılında olmuştu.

2 kapılı üstü açık (convertible) otomobil olarak hayata merhaba diyen Cadillac Eldorado, 2002 yılında son defa üretim bandından inişine değin 11 kasa değişimi yaşamış bir efsane mertebesindedir.





Resimlerde görmekte olduğunuz Eldorado, 1976 model olup, meraklılarınca MarkVIII olarak tanınmaktadır.

500 kübik inç yani 8.2 litre hacmindeki V8 motoru ve 3 ileri otomatik şanzımanıyla 215HP güç ve 542NM torka sahip bu kocaman cüsseli otomobil 0'dan 100kms hıza 10 saniyede çıkabiliyor, sakin bir kullanımda da 25 litre/100km benzin tüketiyordu.



Boyutlara gelince: 5.7 metre boyu, 2.0 metre eni ve 2300 kg'lik ağırlığıyla gerçek manada  devasa bir otomobil Eldorado. 

Bu boyutlarıyla spor otomobil kavramıyla esastan bir çelişki yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz Eldorado'nun.



Netice itibariyle, limuzin boyutlarında ve konforunda spor-üstü açık otomobil keyfi yaşamak isterseniz; tabiri caizse lıkır-lıkır yakıt tüketimi ve yaklaşık 100.000 USD'lik satış fiyatı da sizi zorlamayacaksa hiç düşünmeden alın derim.




Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...