12 Nisan 2013 Cuma

Günün Lezzeti - Aston Martin Rapide

Bugün sevgili eşim Evren ve eski dostlarımızdan Erhun ile Ankara Batı Yakasının yeni ve popüler buluşma mekanlarından Tepe Prime'da bir araya geldik ve ufak çaplı bir Otomobilgurmesi buluşması gerçekleştirdik.

Önce favori mekanımız, başarılı İtalyan restoranı Piola'da leziz pizzalarımızı tattık, ardın da otomobillerimizin foto çekimine geçecektik kiiiiiiiiii....Bu yazının konusu ve baş aktörü olan gıcır gıcır, yepisyeni Aston Martin Rapide ile karşılaştık Prime'ın birbirinden şık otomobillerle dolu kapalı garajında.

Buyrunuz iPhone vasıtasıyla çektiğimiz bir kaç fotosu eşliğinde günün lezzeti Aston Martin Rapide hakkında bilgi kırıntıları.



Öncelikle bu otomobil için Aston Martin'in geliştirdiği slogan ile başlayalım isterseniz: "Dünyanın en güzel dört kapılı coupé otomobili"


5.9 litrelik V12 motorundan 490 HP güç ve 600NM Tork alınabilmekte. Bu verilerle Rapide 0'dan 100kms sürate 5.0 saniyede ulaşabilmekte. Ayağınızı gaz pedalından hiç çekmediğiniz taktirde deniz seviyesinde ve eğimsiz düz bir yolda bu devasa coupé 303kms hıza bir solukta çıkabilmekte.



Biraz da boyutlardan konuşalım isterseniz. Rapide'in boyu ve eni kabaca 5 metreye 2 metre ebadında...yani başka bir deyişle yolda 10m2'lik bir alan kaplıyor. Bunlara aracın yalnızca 1.35 metre yükseklikte olduğunu eklersek ortaya uzun, geniş ve basık bir gövde çıkıyor. 


Devasa boyutlardaki Aston'un kapısını açıp içerisine süzüldüğümüzde ise bizi alabildiğine sportif, bir o kadar da asil görünen bir kabin karşılıyor. Koltuk dağılımı 2+2 şeklinde yapılmış; böylece sürücü ve 3 yolcunun rahatlıkla seyahat edebileceği bir iç hacim elde edilmiş.


 Birinci sınıf Conolly Oğlak Derisi döşemeleri, krom ve karbonfiber gibi şık ve pahalı materyallerden üretilmiş araç-gereç kullanım tuşları ve kolları ile konfora yönelik ısıtmalı, soğutmalı, masajlı, elektrikli ve hafızalı koltukları, premium multimedia sistemi 4 bölgeli iklimlendirme sistemi gibi donanımlarıyla lüksü doruklarda yaşatabilecek potansiyele sahip Aston Martin Rapide.


Buyrunuz bu da bonus videosu:



Süperspor otomobillerle aşık atabilecek performansta, klas, lüks, konforlu bir makam aracı yahut aile otomobili arıyorsanız, 800.000 TL civarında da nakitiniz yahut kredi onayınız bulunmakta ise hiç durmayın, düşünmeyin...hemen alın derim ;)




Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...