10 Haziran 2013 Pazartesi

BMW 3.20d GT Türkiye Yollarında





Bavyeralı premium otomobil üreticisi BMW, küresel otomotiv piyasasındaki ara-segment (diğer bir deyişle crossover) modeller üretmek modasına hızlı bir giriş yaptı ve Gran Spor, Gran Turismo gibi iddialı modellerini  birbiri ardına piyasaya sunmaya başladı.

Bugünkü haberimizin konusu olan 3 Serisi Gran Turismo modeli bir çok fonksiyonu bünyesinde barındırmak ve müşterilerini 1 otomobil alıp 3 otomobil almış gibi mutlu kılmak üzere tasarlanan bir seri.

Öncelikle 3 GT'nin bünyesinde barındırdığı 3 otomobile açıklık getirelim:

1. Aile otomobili
2. Spor otomobil
3. İş maksatlı olarak dahi kullanılabilecek bir geniş otomobil



3 GT'nin 4824mm'lik boyu, 1828mm'lik eni ve 1508mm'lik yüksekliği ile 2920mm'lik dingil mesafesi
3 Saloon'un  4621mm'lik boyu, 1811mm'lik eni ve 1429mm'lik boyu ile 2810mm'lik dingil mesafesiyle mukayase edildiğinde kağıt üstünde daha en az bir beden büyük olduğunu belli ediyor.


Bu büyüklük özellikle arka koltukta seyahat edecek yolcular için özellikle baş ve diz mesafesinde hissedilir rahatlama anlamına geliyor. Otomobilin arkasının Liftback formunda olması da bagaj hacminin de Saloon hatta Touring modellerden bile daha geniş ve kullanışlı olduğu anlamına geliyor. Sayısal olarak belirtmek gerekirse Saloon 480m3 bagaj hacmine sahipken GT'de 520m3'lük geniş hacimli bir bagaj bulunuyor.





Yukarıdaki paragraflar 1ve 3'üncü şıktaki gereksinimleri karşıladı, sıra geldi GT'nin 2'nci şıkka tekabül eden sportif özelliklerine. Yan kapıların Coupe'lerde olduğu gibi çerçevesiz tasarlanmış olması, liftback tipi bagaj kapağına entegre edilmiş olan aktif arka spoiler, daha dik ve geniş konumlandırılmış ön ızgara (böbrekler)  ve sportifleştirilmiş far ve tamponları ile son derece dinamik bir duruşu var 3 GT'nin. 



Ülkemize şimdilik yalnızca 2.0 lt'lik dizel motor seçeneğiyle (3.20d GT)  ithal edilmekte olan 3 GT'nin 3.35d Xdrive GT modelinin de içinde bulunduğu daha güçlü motor ve 4x4 seçeneklerinin piyasaya sunulacağı günü bendenizin de içinde bulunduğu büyük bir otomobil meraklısı kitlenin beklemekte olduğunu da bir son söz olarak buradan BMW yetkililerine bildirmiş olalım.


















Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...