24 Temmuz 2013 Çarşamba

Günün Lezzeti - BMW Z8


Dün yolumuz BMW'nin Türkiye Distribütörü Borusan Oto'nun İstanbul'un kaliteli semtlerinden İstinye'de bulunan plazasına düştü.

Koca tesiste değerleri yüzlerce bin TL değerinde envai çeşit BMWler bulunmaktayken, servis önünde sıra bekleyen ve bugünkü Günün Lezzeti Köşemizin konuğu olan Titanium Gümüşü Z8'i tespit etmemizle yanında bitmemiz bir oldu.

Bizi kendisine elektro mıknatıs misali hızla çeken özel BMW modeli Z8'e dair bilgileri bu muhteşem aracın tarafımızca çekilen fotoları eşliğinde sizlerle paylaşıyoruz.



Fabrika üretim kodu E52 olan Z8 1999-2003 yılları arasında toplam 5703 adet olarak üretilmiştir.


Z8, tamamen aluminyumdan üretilen gövdesi ve BMW'nin performans otomobillerini üreten M Gmbh tarafından tedarik edilen 400HP/500NM gücündeki motoru sayesinde 0'dan 100km'ye yalnızca 4.5 saniyede çıkabiliyordu.


Üretildiği dönemde hızlanma, yol tutuş ve frenleme kriterlerinde efsane İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari'nin 360 Modena modelini girdiği karşılaştırmalarda mat eden BMW Z8, yüksek üretim maliyetleri ve satış fiyatının aşağıya çekilememesi sebebiyle çok uzun soluklu bir üretim trendine sahip olamadı.


Ağırlıklı olarak düz vites ile üretilen Z8, fabrika standardı olan neon ışık tüpleriyle aydınlanan arka stopları, aerodinamik hardtopu ve ortaya konumlandırılmış gösterge yapısı ile üretildiği dönemdeki tüm diğer otomobillerden ayrılmaktaydı.


Günümüzde "Genç Klasik" kategorisinde yer alan Z8, şimdiden pek çok otomobil koleksiyonuna da dahil olmuş durumda.


Z8'in Temel tasarım çizgisi 1956-59 yılları arasında üretilen ve bugünlerde klasik otomobil değeri 1 Milyon Euro civarında seyreden Albrecht von Goertz tarafından dizayn edilen efsane model 507 'yi baz almaktadır.


BMW AG'nin önümüzdeki 50 yıl boyunca tüm yedek parçalarını tedarik etmeyi taahhüt ettiği Z8'in, farklı büyüsü ve klasik otomobil olmak potansiyeli ile çok akıllıca bir yatırım aracı olduğu düşüncesindeyiz.


Son olarak bu yazıya konu BMW Z8'in sahibi olan şanslı kişiye kazasız keyifli sürüşler diliyor, birgün bizlere de nasip olmasını temenni ediyoruz.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...