29 Temmuz 2013 Pazartesi

Günün Lezzeti - Mini John Cooper Works GP


Yılın önemli bir kısmını geçirdiğimiz mega şehir İstanbul'daki en iddialı Borusan Otomotiv Showroom'u herhalde İstinye'deki Borusan Oto İstinye'dir. Geniş alanında BMW, Land Rover ve Mini için hertürlü satış ve servis hizmetinin verildiği bu tesisi eğer şimdiye kadar ziyaret etme fırsatınız olmadıysa mutlaka uğramanızı öneririm.

Gelelim İstinye'deki güzel showroom'da rast geldiğimiz, bugünkü Günün Lezzeti köşesi konuğumuz Mini John Cooper Works GP'ye. 


Üretimi miktarı 2000 adetle sınırlandırılmış bir özel model olduğunu belirtelim ilk evvela GP'nin. Dışarıdan metalik Thunder Grey rengi, kırmızı detayları, GP yazıları ve gövde kitiyle çok rahatlıkla "fani" Mini modellerinden ayırt edebiliyorsunuz GP'yi.


İçerideyse Recaro üretimi yarış koltukları, deri-alcantara karışımı kırmızı dikişli döşemeleri ve kırmızı kafalı ele "cuk" diye oturan manuel vites topuzu ile sizi safkan bir spor otomobil karşılıyor. Unutmadan söyleyelim, eğer 2 kişiden fazla bir nüfusla bu araca binmeyi düşünürseniz hemen başka bir modele rotanızı  çevirin. Çünkü Mini JCW GP'nin yalnızca 2 adet koltuğu bulunmakta: Aracı olabildiğince hafifletmek ve arka amortisör kuleleri arasında yer alan kule gergisini (strut-bar) yerleştirebilmek için arka koltuklar feda edilmiş zahir.



Biraz da verilere gelelim isterseniz.

Motor: 1.6 litre Twinscroll Turboşarjlı
Güç: 218 HP
Tork: 260 NM
0-100kms İvmelenme: 6.3 saniye.
Azami Hız: 242 kms



Bu iddialı verilere bir de Mini John Cooper Works GP modelinin Dünyanın en tehlikeli ve bir o kadar saygıdeğer yarış pisti olan Nürburgring Nordschleife'da 8 dakika 23 saniyelik (kendi segmentinde) rekor bir rakama imza atmış bulunmasını da eklersek bu araca neden "Ateşli Bücür" dendiğini de anlamış oluruz.

Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle...

GHG  

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...