12 Şubat 2014 Çarşamba

Yeni Ferrari California T



Ferrari'nin güncel model gamında en "ucuz" fiyatla satılması hasebiyle "giriş modeli" olarak tanımlanan ve Ferraristiler (Ferrari meraklıları) arasında sahipleri hayli küçümsenen  modeli California büyük bir makyaj operasyonuna tutuldu.



Ferrari'nin "tamamen yeni" bir araç olarak tanımlamakta olduğu Yeni California T, adından da anlaşılacağı üzere artık Çift Turboşarj ile aşırı beslenen 3.8 litrelik Bi-Turbo V8 motor ile hayat buluyor.



552HP güç ve 753NM tork veren bu yeni kuşak motor California modeli kadar Ferrari'nin tarihi için de önemli bir mihenk taşı niteliğinde. 1987-92 yılları arasında üretilen "über" Ferrari F40 ile aşırı besleme serüvenini kapatan İtalyan devi Yeni California T ile 22 yıl ara verdiği "aşırı besleme" motor trendine geri dönüş yapmış oluyor. 



2014 Mart ayında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı lansmanı sonrasında piyasaya sunulması planlanan Yeni California T'nin giriş modeli olarak çıtayı yükseltmesi sebebiyle bundan böyle üretilecek tüm diğer üst Ferrari modellerinin de aşırı besleme sistemine sahip olacağını tahmin etmek açıkçası çok da zor değil.



3.6 saniyede 0'dan 100kms hıza çıkması beklenen Ferrari California T'nin azami hızının da 320kms civarında olması bekleniyor.



2+2 kişilik kabini ve katlanabilir metal tavan (retractable hardtop) niteliği korunan California T'nin gerek dış görünüm gerekse kabin tasarımı ve donanımı itibariyle de önceki modelden önemli ölçüde ayrıldığını ve başarılı durduğunu gözlemledik.



Sonsöz: Ferrari'nin Yeni California T ile aşırı besleme trendine dönmesi ve güçlenmesine sevindik ama daha çok sevindiğimiz California T'nin başta japonvari üstüste konumlandırılmış egzos çıkışları olmak üzere önceki California modelinin klasik Ferrari müşterileri ve Ferraristileri irrite eden "edilgen" tasarımdan kurtulmuş olmasına daha da çok sevindik.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...