4 Temmuz 2014 Cuma

Günün Lezzeti - Chevrolet Camaro Mk.II

Çok değil 10 sene kadar evvel fotoğraf çekmek ciddi uğraş ve emek gerektiren bir aktiviteydi. Günümüzde ise "her derdimize deva" kameralı cep telefonları sayesinde her an, her yerde fotoğraf çekebiliyor, dahası internet isimli hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen mecra sayesinde tanıdık-tanımadık pek çok kişiyle bu fotoları paylaşabiliyoruz.

Son dönemde internet ortamında en popüler sosyal paylaşım paylaşım sitesi haline gelen Instagram'daki "otomobilgurmesi" isimli hesabımızda biz de gündelik hayatımızda rastladığımız "gurme işi" otomobillerin cep telefonu kameramız vasıtasıyla çektiğimiz fotolarını 350 kişi civarındaki sadık takipçimizle paylaşmaktayız.

Kolay kullanımlı Instagram'da teknik verilerden ziyade görsellik ağırlıklı olan paylaşımlarımızdan "Lezzet" kategorisinde daha detaylı şekilde ele alınmaya değer olanlarını bundan böyle haftada bir kaç kez siz internet sitesi / blog takipçilerimizle de paylaşacağız.

Karşınızda bu paylaşımların ilki: Chevrolet Camaro Mk.II  

Günümüzde en bilinen ve en çok hayran kitlesine sahip bulunan spor otomobillerden biri olan Camaro köklü Amerikan otomotiv devi General Motors'un en büyük satış hasılatına sahip olan markası Chevrolet tarafından 1966 yılından bu yana kesintisiz olarak üretilmektedir.

1964 yılında üretime girmesiyle otomotiv dünyasında tabiri caizse taş üstünde taş bırakmayan "ekonomik spor otomobil" (yahut Amerikan jargonunda adıla Ponycar) Ford Mustang'e kafa tutmak üzere ilk jenerasyonu 1966 yılında yollara çıkan Camaro, günümüzde 5. jenerasyonu ile üretim hayatına devam etmekte. 



Yazımıza konu olan ateş kırmızısı Mk.II -yani 2. kuşak" Chevy Camaro, 1970-81 yılları arasında üretildi ve "arkadan itişli, önde kuvvetli motorlu" (FR) yapısı ve agresif görünümüyle üretildiği dönemde olduğu gibi bugün de otomobil meraklılarının hayallerini süslemekte.   


Araçtaki 402cid'lik (6.6 litre) devasa "bigblock" V8 motor, 4 barelli holley karbüratörlere sahip ve stock 300HP (SAE) gücünde. Hiç bir çekiş kontrol yahut sürüş kontrol sisteminin bulunmadığı Camaro 402, gücüyle olduğu kadar sesiyle de gerçek bir Amerikan Spor Otomobili. 



Fabrika verileriyle 0'dan 100kms hıza yalnızca 6.6 saniyede ivmelenen Camaro, Amerikalılar için bir diğer önemli performans normu olan çeyrek mili ise 15 saniyede kat edebiliyor. Azami hızının 180 kms ile sınırlı olduğu 3 ileri otomatik şanzımanlı beyaz çizgili ateş kırmızısı Chevy Camaro'yu biz çok sevdik. Ya siz ? ;)

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...