25 Eylül 2014 Perşembe

Flaş Haber - Yeni Ferrari 458 Speciale Aperta Tanıtıldı


Dünyanın en köklü ve ünlü süper spor otomobil üreticilerinin başında gelen Ferrari, başarılı "orta" serisi 458 Ailesine geçtiğimiz saatlerde yeni bir üye katıldı. Ziyadesiyle iddialı olduğunu aşağıdaki resimlerinden kolaylıkla algılayabildiğimiz bu yeni üyenin adı 458 Speciale Aperta, yahut Ferrari SPA'daki mühendis ve yöneticilerce çağrıldığı kısa adıyla: "A".  


Sadece 499 adet olarak üretilmesi planlanan Aperta hakkında kısaca bilgi vermemiz gerekirse: 

Tıpkı sabit metal tavanlı kardeşi Speciale gibi 4.5 litrelik Atmosferik beslemeli V8 silindirli ortada konumlandırılmış motoru ile 605HP güç ve 540NM tork ortaya koyuyor. 



Kendi segmentinde 2014 yılının en başarılı motoru seçilen bu makineyle performans tutkunlarının gönüllerini fetheden Speciale'nin sınırlı üretim üstü açık  versiyonu olan Aperta, araca yalnızca ek 50kg'lik yük bindiren ve adeta başlı başına bir mucize olan aluminyum alaşımlı ultra hafif katlanır tavanı ile teknoloji şovuna başlıyor.


0-100kms hızlanmasını yalnızca 3.0 saniyede tamamlayan ve azami hızı 325+ kms olan Aperta, Ferrari tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en aerodinamik üstü açık otomobili olarak nitelendirilmekte. 



Ferrari'nin ünlü test pisti Fiorano'da yaptığı 1:23.5'lik tur zamanı sabit tavanlı kardeşi Speciale ile aynı olan Aperta, bu derecesiyle daha kısa süre onca Ferrari'nin en üst segmentte konumlandırdığı "hiper" otomobili Enzo'dan bile daha başarılı olduğunu dünya aleme kanıtladı. 



7 ileri çift kavramalı F1 yarı otomatik şanzımla gücünü arka tekerleklere aktaran Aperta, hızı kadar, karbon seramik frenler, yanal kayma açısı kontrol sistemi (SSC), elektronik diferansiyeli (E-Diff), çekiş kontrol sistemi (F1 Track) ve manyetik süspansiyonlarıyla ayağını yere müthiş sağlam basıyor.


Netice itibariyle 1.33g'lik yanal ivmelenme skoru, hiper otomobil Enzo'yu sollayan pist performansı, üstü açık kullanım sağlayan mucize tavanı ve sınırlı üretim oluşuyla Yeni Ferrari 458 Speciale Aperta, Ferrari hayranlarının (erraristi) gönlünde müstesna bir yeri şimdiden garanti ediyor.


Hepinize Hayırlı ve Keyifli Cumalar dilerim Değerli Gurmeler.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...