22 Eylül 2015 Salı

Yeni Hyundai Vision G Coupé


 Çok değil 10 sene evvel, "ucuz otomobil (budgetcar) üreticisi" Koreli Hyundai bu "nefeskesici" tasarımla karşımıza çıkacak deseler, "-Ne içtiysen bana da aynından ver, sağlam kafa yapmışsın" tepkisi vermemiz işten değildi. Hele ki bir gün Otomobilgurmesi'nde Hyundai konuk edip, üstüne bir de methedeceksin deseler "-yaw he he" der geçerdik.


Gelin gelelim, Alman yöneticinin etkisiyle günden güne kalite çizgisini yukarı taşımakta olan Kore Kaplanı, bizi şaşırttı ve Frankfurt IAA Otomobil Fuarı'nda şuan bakmakta olduğunuz nefis konsept çalışması Vision G Coupé ile adeta şov yaptı.

5 litre Atmosferik V8 motoru ile 425 HP güç ve 520 NM tork sunan Yeni Vision G Coupé'nin dış tasarımının Mercedes S Serisi Coupé'yi andırmakla birlikte ondan çok daha agresif ve çekici olduğunu düşünüyorum.

İç kısma geçildiğinde ise Audi, Mercedes, Volvo ve Bentley modellerinden tanıdığımız çizgilerle alabildiğine minimalist ve füturistik bir tasarım ortaya çıkmış.


Düşük hacimli bir hibrit motor ünitesi ve farklı bir marka/logo ile üretildiği taktirde ABD ve Uzakdoğu piyasasında özellikle Lexus, Infiniti ve Acura'nın üst segment modellerini tehdit edeceğini, Alman Premiumların orta üst segment modellerinden de az da olsa müşteri çalabileceği kanaatindeyim

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...