15 Eylül 2015 Salı

Yeni VW Tiguan Tanıtıldı





Sayılı gün çabucak geçti ve Dünyanın en önemli 3 otomobil Fuarından biri olan Frankfurt IAA, VIP ziyaretçiler ve basın için kapılarını açtı. Bu gece VW AG'nin düzenlediği Gala ile resmen lansmanı yapılan Yeni VW Tiguan, IAA'nın iddialı modellerinden yalnızca birisi.



Üretime girdiği 2007 yılından  bu yana toplam 2.64 milyon  adet üretilen VW'nin başarılı kompakt SUVsinin yeni kasasında boy eskiye oranla 7 cm uzayarak 4.49 m'ye , dingil aralığı ise eskiye göre 8 cm artarak 2.68 m'ye uzadı. 



Hatları keskinleştirilen yeni Tiguan, eskiye oranla hem daha heybetli hem de daha sportif görünmeyi hedeflemiş ve bunda da başarılı olmuş görünüyor. 
Tıpkı rakibi Nissan Qashqai'de olduğu gibi 7 kişilik  bir uzun versiyonun (Nissan'daki adı Xtrail) da üretilmesi öngörülen Tiguan II,  önden çekişli yahut 4x4 çekişli olarak alınabilecek.



Kokpite geçildiğinde, dokunmatik büyük ekranlı navigasyon / multimedya sisteminin baskın olduğu,  mükemmeliyetçi bir o kadar da sıkıcı olan tipik VW AG çizgisinin sürdürüldüğü gözlemleniyor. 



Gelelim teknolojik detaylara.
4x4 çekiş sunan Haldex kavramalı 4 Motion modelinde Range Rover / Land Rover ile tanıdığımız artık pek çok markanın kullanmakta olduğu çark şeklindeki sürüş modu seçim kumandasına (RR/LR'deki adı Terrain Response) benzer bir kumanda bulunmakta. Bu kumanda ile araç Onroad, Offroad, Offroad Individual ve Snow modlarında ayarlanabiliyor. 
Kilometre saati, navigasyon ve benzeri göstergeleri ön cama yansıtan Head Up Display ( HUD ) sisteminin de opsiyonel donanımda bulunacağı Yeni Tiguan'ın GTE isimli 218 HP gücünde bir plug-in-hybrid versiyonunun da üretileceği açıklandı.



Tiguan II'de sunulan diğer önemli teknolojik donanımlar ise 3 bölgeli dijital klima, TomTom firmasınca hazırlanan Navigasyon sistemi ve Apple/Android tabanlı akıllı telefonlarla tam uyumlu olarak çalışacak multimedya ünitesi.



İlk etapta 125-240 HP arasında güç sunan  4'er adet Turbo Benzinli ve Turbo Dizel motorla üretilecek Yeni VW Tiguan II sınıfında (Compact DUV/Crossover) kızışan hatta alevlenen rekabete tabiri caizse körükle giriyor. Tasarımı da donanımı da çok iddialı olan yeni Tiguan'ın  yine sınıf birinciliğini kimselere kaptırmayacak gibi ;)

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...