11 Ocak 2016 Pazartesi

W213 Kasa Yeni Mercedes E Serisi Tanıtıldı



Beklenen gün geldi. ABD Otomotiv Endüstrisi için Başkent konumunda olan Detroit'te NAIAS Uluslararası Otomobil Fuarı açıldı. 11-24 Ocak 2016 tarihleri arasında dünya otomotiv sektörünün kalbi NAIAS 'ta atacak. 


Fuardan ilk haberimiz Yeni (10'uncu Jenerasyon) Mercedes E Serisi. 


W213 kasa kodlu Yeni E Serisi güncel C ve S Serilerine oldukça benzeyen, modern, kibar ve lüks bir dış görünüme kavuşmuş. BMW için 3 Serisi ne ise Mercedes için E Serisi de O'dur: Markanın Belkemiğidir. Haliyle, hata kabul etmez bir başarı abidesi olmak zorundadır. 


Yeni E Serisi, iddialı görünümü dışında sunduğu teknolojiler ve donanımlarla da "-ben buradayım" diyor. Her biri 12.3 inç'lik Tamamen led 2 adet ekrandan oluşan gösterge tablosu ve tümleşik multimedya/navigasyon ünitesiyle kokpit 21. Yüzyılın gerektirdiği teknolojik görünüme ve özelliklere de tam manasıyla kavuşmuş. 


Araç, tüm akıllı telefonlarla tam entegrasyon halinde çalışıyor. Öyle ki, gerekli teknolojiye (NFC) sahip akıllı telefonlar, araç anahtarının yerini tüm fonksiyonlarıyla alabiliyor, hatta aracı uzaktan kumanda ile park dahi edebiliyorlar. 


Aracın boyu 43mm uzayarak 4.92 metre'ye ulaşmış. Bunun kabin genişliğine yansıması 65mm artan dingil açıklığının da etkisiyle son derece olumlu olmuş. 


Yeni Multibeam Led Farlar, GPS sisteminden ve aracı çepeçevre saran kamera ve sensörlerden alınan verileri ışık hızıyla işliyor ve yolun farklı kısımlarını farklı hüzmelerle en etkin şekilde aydınlatabiliyor. 


Yeni İntelligent Drive felsefesiyle araç kısıtlı da olsa otonom sürüş sunabiliyor hale gelmiş. Fren, gaz, yönlendirmeyi araç uygun mod ve koşullarda kendi kontrol edebiliyor, benzeri teknolojilere sahip olan diğer araçlarla da online iletişim kurarak kazaları önleyebiliyor. 


Emniyet kemerlerine entegre yeni havayastıklarıyla özellikle göğüs bölgesi yaralanmalarının önlenmesi hedeflenmiş. 


Elektrikli, hafızalı, ısıtma, soğutma ve masajlı baklava dikişli yeni nesil deri koltuklarla lüks ve konfor standartları belirlenmiş. 


Motorlardaki en büyük değişim ise dizel cephesinde olmuş. Uzun yıllardır temel dizel motor olan 2.1 litrelik ünite yerini modern 2.0 litrelik yeni motor ailesine bırakmış.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...