20 Haziran 2018 Çarşamba

Yeni Audi Q8 Tanıtıldı

SUV Segmenti gelişmiş ülkelerde en popüler segment halime geldi malumunuz. Öyle ki bu segmentin tıpkı otomobillerde olduğu gibi envai çeşit alt segmenti oluşmaya başladı: Coupe SUV, Mini SUV, Süperspor SUV hatta ve hatta Cabrio SUVler bile üretilmeye başlandı günümüzde. Biz de bugün Audi’nin Coupe SUV Segmentinde konumlandırdığı yepisyeni modeli Q8 ile açılış yapıyoruz. 



Tıpkı Lamborghini Urus gibi kısaltılmış Q7 platformunda üretilen Q8, konu genişliğe ve dingil mesafesine gelince ise kardeşinden daha büyük...Devasa asimetrik hexagonal ızgara, keskin tasarımlı led farlar, kaslı çamurluklar ve olabildiğince geniş ve yatık tasarlanmış D Direği de dikkate alındığında; Q8’in ne kadar iddialı bir araç olduğu gayet net bir şekilde anlaşılıyor.



Tamamı hafif-hibrit (MHEV-mild hybrid) teknolojisiyle donatılan Q8ler ilk etapta 3 motor tipiyle üretilecekler 286 HPlik TDI 50, 240 HPlik TDI 45 ve 340 HPlik TFSI 55. 60 ila 160kms arası hızlarda içten yanmalı motorun devreden çıkartılabile sine ve yalnızca elektrik gücüyle ilerlemeye olanak tanıyan MHEV, gerek yakıt tüketimi gerekse ekolojik bakımdan önemli katkılar sağlıyor.



Yarı otonom sürüşe olanak veren sistemlerin hepsini bünyesinde bulunduran Q8, tamamen led ekranlardan oluşan kokpiti ve 23 hoparlörlü Bang&Olufesen HiFi eğlence sistemiyle de sınıfının lüks donanım ihtiyacını karşılıyor.



Rakipleri BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe’ye göre tarzını daha hoş bulduğumuz Q8 ile yılın son çeyreğinde bizzat tanışabileceğiz.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...