20 Kasım 2014 Perşembe

Maybach Geri Döndü - Yeni Mercedes Maybach 600



1909 yılında Wilhelm Maybach tarafından kurulup 1945 yılında kapanmış olsa da üretimde bulunduğu kısa süre zarfında tasarladığı sıradışı lüks otomobillerle otomotiv tarihine adını altın harflerle yazdırmış bulunan Maybach markasının tarihte yapmış olduğu 2. geri dönüşün hikayesini paylaşacağız bugün siz değerli gurmelerimizle.






Maybach, ilk geri dönüşünü Mercedes-Benz firmasının çatısı altında faaliyet gösteren müstakil bir marka olarak 1997 yılında yapmışsa da özellikle Rolls Royce ve Bentley gibi ultra-lüks segmentteki köklü markalar girmiş olduğu mücadelede başarısız olmuş ve üretimi durdurulmuştu.


Maybach'ın bu seferki geri dönüşü ise Mercedes-Benz'in lüks segmentteki efsane modeli S-Serisi'nin bir parçası şeklinde oldu. 


2014 Kasım ayındaki Los Angeles Otomobil Fuarı'nda lansmanı yapılan Mercedes Maybach 600 modeline dair detayları sizler için derledik.


Yeni Maybach'ın güncel S Serisi'nden (W222) boyut ve tasarım bakımından 3 temel farkı bulunmakta. Bu farkların ilki 200mm uzatılmış boy, ikincisi yeniden tasarlanmış, kubbemsi yapıdaki C-Direği, üçüncü ise S Serisi'nin uzun versiyonuna göre 66mm kısaltılmış arka kapılar. 


Bu ufak gibi görülen farklılıklarla yaratılmak istenen ise şoför kullanımlı makam otomobili olarak tasarlanan bu otomobilde seyahat edecek "makam sahiplerine" daha geniş ve ferah bir alan yaratmak. Maybach'ın kapısı açıldığında arka yolcuların kapının arkasında ve kubbemsi C sütunun altında yer alan konumunun oturan kişide alabildiğine üstünlük duygusu yaratabilecek bir "taht" konumuna benzemesi hedeflenmiş. 



Maybach, bu "tahtvari" makam sahibi oturuş pozisyonuna ilaveten tamamen elyapımı kokpitine cömertçe serpiştirilmiş birinci kalite masif ahşap ve kromdan üretilmiş trim kaplamaları, en üst kalite Nappa deriden üretilen, ultra-lüks segmentin olmazsa olmazı baklava desenli koltuk ve koltuk döşemeleri ile "ben de bu segmentte varım" diye bağırıyor adeta. 



Maybach'ın zaten S Serisinde mevcut bulunan ısıtmalı, soğutmalı, masajlı (Tayland usulü sıcak taş masajı bile yapan), sırlık ve bacak desteği first class uçak koltuklarına nazire yaparcasına yatırılabilen koltuklarına ilaveten dünyaca ünlü İsviçreli saat üreticisi IWC tarafından özel üretilen analog saati gibi detaylarıyla da ziyadesiyle etkileyici bir donanım paketiyle gelmekte olduğunu belirtebiliriz.  


Arka koltuktaki "makam sahibi yolcu"nun arzu ettiğinde öndeki "fani yolcu"nun koltuğunu kendinden uzaklaştırabilmesine olanak tanıyan elektrikli sistem, 2 adet özel tasarlanmış şampanya bardağını muhafaza edebilen ahşap dolap, bu bardaklarda servis edilecek içeceklerin yeterli soğuklukta muhafaza edildiği buzdolabı, 3 boyutlu surround ses sunan Burmester markalaı Hi-End müzik sistemi ve ünlü parfüm tasarımcılarınca Maybach için özel olarak yaratılan Agarwood isimli otomobil parfümlendirme sistemi de Yeni Mercedes Maybach 600'de bulunan diğer ultra-lüks segment unsurlarından yalnızca bir kısmı. 
 


Son olarak da bu cüsseli, gösteriş abidesi aracı nasıl bir güç ünitesinin idare ettirmekte olduğuna dair bilgiler sunarak haberimizi bağlayalım.

Motor: 6.0 litre V12 Biturbo
Güç: 530 HP
Tork: 830 NM
0-100 kms ivmelenme: 5.0 saniye
Azami Hız: 250 kms (sınırlandırılmış)

Tabiri caizse yolları yırtarcasına ilerleme potansiyeli bulunan devasa motoruna rağmen Yeni Mercedes Maybach 600 -Mercedes-Benz'in iddiasına göre- hali hazırda seri üretimde bulunan "Dünyanın En Sessiz Otomobili" ünvanını taşımakta.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...