28 Haziran 2013 Cuma

Günün Yolüstü Lezzeti - Rolls Royce Silver Shadow

Uzun zamandır yolda şöyle damak tadımıza yaraşır lezzette ve güzellikte bir nadir klasik otomobile rastlayamıyordum.

Bugün şeytanın bacağını her noktasından asalet akan bir klasik Rolls Royce modeliyle kırmış olduk: 1974 Silver Shadow. 

Buyrunuz bizzat çektiğim resimleriyle 1974 Rolls Royce Silver Shadow hakkında bilgi kırıntıları. 



1965-1980 yılları arasında üretilen Silver Shadow, 6.75 litre V8 motoru ile 189 HP güç üretiyor ve 4 ileri otomatik şanzıman ile gücünü asfalta aktarıyordu.


4 tekerlekte kendi kendine ayarlanan hava süspansiyonuna sahip olması Silver Shadow'un üretildiği dönem için "parmakla gösterilen" özelliklerinden sadece birisiydi.


5.2 metrelik boyu ve 1.8 metrelik eni ile resimde gördüğünüz "kısa" versiyonu bile "ben buradayım" diyen bir heybete sahip.


Fitilli Connolly (özel üretim ultra premium oğlak derisi) deri döşemeler, masif ahşap ve krom kaplamaların çepeçevre sardığı kabin "lüks" kavramını en saf şekilde gözler önüne seriyor. 


Otomatik iklim kontrollü klima, elektrik kontrollü camlar, ön ve arka kol dayamalar, ambiyans ışıklandırmaları, yumuşacık Conolly deri koltukları, gönül rahatlığıyla "maaşallah" diye tıklatabileceğiniz masif maun kaplamalarıyla döneminin en lüks ve asil araçlarından biriydi RR Silver Shadow.


Değerli takipçilerimizden satın almak isteyen çıkarsa aracı elinde bulunduran kollektör pazarlık kapısını 150.000 ABD Dolarından açıyor. Bunu da son söz olarak belirtmiş olayım ;))

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...