29 Temmuz 2013 Pazartesi

Günün Haberi - BMW 5.20Li (long wheelbase) Türkiye'de



Geçtiğimiz hafta Borusan Oto'nun İstinye Plazasına yolumuz düştü. 2 ay kadar önce Ülkemize ithal edileceği duyurulan BMW 5 Serisinin uzun şaseli Li modeli ile İstinye'de karşılaşınca sizler için birkaç foto çekelim, adetimiz olduğu üzere biraz da bilgi kırıntısı aktaralım dedik. 

Buyurunuz:



BMW 5.20Li, BMW'nin uzakdoğu pazarı için hazırladığı uzatılmış şaseli ve 2.0 litre twin scroll turbo motorlu limuzin tipi 5 serisi anlamına gelmekte. 


Öncelikle standart 5 Serisi Saloon ile boyut karşılaştırması yapalım isterseniz:

                                5.20Li                                           5.20i
Boyu:                    5039 mm                                       4899 mm
Dingil aralığı:       3108 mm                                       2968 mm
Eni:                       2094 mm                                       2094 mm
Yüksekliği:           1492 mm                                       1464mm



Verilerden de anlaşılacağı üzere Li, Saloon'dan 140 mm uzun ve bu uzunluğun tamamı dingil aralığını artırmak, başka bir deyişle otomobilin iç hacmini genişletmek için kullanılmış.

Her iki modelin eni aynıyken yükseklikte Li yine küçük kardeşine 28mm'lik küçük bir üstünlük sağlamış.




1.87 metrlik boyum ve 140 kg'lik ağırlığımla küçük bir dev ebadına sahip olduğum hepinizin malumu oldu artık. Bu "narin" vücut hatlarımla yalnızca S Segmenti limuzin tipi araçlara ve full size SUV modellere sığabilmekte ve kendimi rahat hissetmekteyim. 

Tasarımını çok beğendiğim güncel (F10 kasa) BMW 5 Serisinin arka koltuğunun darlık sorunun Li modelinin üretilmesiyle tamamen çözüldüğüne bizzat tanıklık etmek de beni haliyle beni ziyadesiyle mutlu etti. 



Fotolarını izlemekte olduğunuz araçta bulunan multimedia paketi, konfor koltuklar ve 4 zone'lu iklimlendirme sistemi başta olmak üzere yüklü donanımın mevcudiyeti de rahatlık hissinizi doruklara çıkartıyor inanın.


Makam koltuğu olarak da bilinen arka sağ koltukta oturan yolcu (makam sahibi) için ön yolcu (koruma) koltuğunu ayarlayabilme özelliğinin de sunuluyor olması aracın hedeflediği alıcı kitlesi hakkında bizlere gerekli açıklamayı yapıyor adeta.

Netice itibariyle 240.000 TL'lik liste fiyatıyla satılan ve yazımıza fotolarıyla renk veren donanımlı modelinin 310.000 TL'lik etiket fiyatı bulunan 5.20 Li modelini bendeniz beğendim ve içinde bulunduğumuz hassas ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak gayet de mantıklı buldum.
Hemen hemen kendisiyle aynı boyutlarda olan kısa şasili BMW 7 Serisinin yarı fiyatına satılmakta olduğunu tespit eden mantık sahibi patronların bu araca sahip olmak için büyük ilgi göstereceklerini düşünmekteyim.

Son olarak, "daha ne olsun" diyecek olursanız...arka koltuk ortasında minibar ve panoramik sunroof ilk aklıma gelenler ;)

Keyifli sürüşler dilerim...

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...