4 Kasım 2013 Pazartesi

Yolların Yeni Kralı - Range Rover LWB Autobiography Black

Arazi araçlarının asil Lordu Range Rover’dan yeni haber: Uzun şasili LWB versiyonu önümüzdeki ay Los Angeles otomobil fuarında tanıtılacak. Zaten 5 metreyle ziyadesiyle uzun olan Range Rover, LWB versiyonuyla 200mm daha uzayarak 5.2 metrelik devasa boyutlara ulaşmış olacak.



Bu 200mm’lik boy uzatma operasyonunun 140mm’sinin arka yolcuların diz mesafesini genişletmek için kullanılmasının özellikle bu tür lüks araçların şoförlü olarak kullanıldığı Çin ve Orta Doğu pazarlarını memnun etmesi bekleniyor.



Yeni Range Rover LWB’de arka koltuk klasik 3 kişilik sıra düzeni yahut 2 adet tek koltuktan oluşan executive koltuk düzeniyle hazırlanabiliyor. Executive düzen seçildiğinde arka koltuk sırtlıkları yolcu konforunu maksimize edebilmek adına 17 derecelik bir açıyla geriye yatırılabiliyor ki bu güncel modelin sırt yatış açısının iki katı anlamına geliyor.



RR LWB yalnızca boyut olarak değil, donanım olarak da standart RR’e oranla önemli artılar içeriyor. Farz- mahal, elektrikli cam perdeleri ve panoramik cam tavan standart donanım listesinde sunulmakta.



Yeni LWB’yi devasa boyutları dışında, aracın ön çamurluk arkasında bulunan çıtalarda konumlandırılan “L” ambleminden de saptamak mümkün kılınmış.



Yeni Range Rover LWB Vogue, Vogue SE, Autobiography ve LWB’ye özel Autobiography Black donanım paketleriyle satışa çıkacak ve tüm paketler dizel,benzinli yahut hibrid motorlarla donatılabilecek.



RR model gamının en üstünde konumlandırılacak Autobiography Black donanımına sahip olan araçlar dışarıdan farklı ön ve yan ızgaralar, siyah/krom amblemler, krom bagaj çıtası ve farklı stop lambalarıyla “fani” RR’lerden ayırt edilebilecek. Bu donanım seviyesinde kullanılacak 21 ve 22 inç ebadındaki devasa jantlar da dikkat çeken diğer dış tasarım unsurları olacak.



Autobiography Black donanımlı RR’lerde iç kısımda da belirgin farklılıklar olacak: Yeni döşeme seçenekleri, arka kısma uzanan yeni orta konsol, 18 farklı yöne elektrikli olarak ayarlanabilen koltuklar, koltuk ısıtma, soğutma, hafıza ve masaj sistemleri, arkada oturanlar için 2 adet 10.2 inç ebadında multimedya ekranı ve 2 adet elektrikli olarak katlanabilen çok amaçlı sehpa, buzdolabı ve bardak dolabı bunlardan sadece ilk akılda kalanlar.



Aracın iç ışıklandırılmasında da kişisel tercihlere göre 10 farklı renk ve ton kullanılabilmekte ve tüm araç içi detaylar hususi olarak aydınlatılmakta.



Tüm bu donanımlarla Yeni Range Rover LWB Autobiography Black’in Ülkemizdeki satış fiyatının 6 sıfırlı sihirli rakama ulaşacağı hatta motor tipine göre bunu geçebileceğini tahmin etmekteyiz.




Keyifli bir hafta geçirmenizi dilerim.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...