25 Ocak 2014 Cumartesi

Günün Lezzeti - Lancia Stratos




Dünya'da en sevdiğim 10 otomobilin içindedir Lancia Stratos...Bu müthiş Ralli efsanesine yeniden hayat veren Lister Bell STR firmasını tebrik ediyor, efsane test editörü Steve Sutcliffe gibi bu muhteşem yaratığa bir an evvel sahip olmayı hayallerimin en müstesna köşelerinden birine yerleştiriyorum. Keyifli bir hafta sonu dilerim sizlere Değerli Gurmeler...Bu güzelliği izledikten sonra uyuyun uyuyabilirseniz ;)


Multimedya, navigasyon...bırakın bir kenara radyosu bile yok ve bu onu daha da muhteşem ve özel kılıyor. Bu kadar güzel bir motor sesine ve yol tutuşa sahip bir araç için bunlar gerçekten gereksiz donanımlar.


Orijinal Startos'ta motor seçenekleri kısıtlıydı ama Lister Bell STR'da Ferrari ve Alfa Romeo firmalarının ürettiği pek çok motor kullanılabiliyor. Ortada konumlandırılmış motor ve space frame şasi ile sürüş dinamikleri pistte ve yolda tabiri caizse "mükemmelin de ötesinde". 


8 adet ön far, mat monoblok jantlar ve roll cage, safkan ralli otomobilinin nasıl olacağını tanımlıyor adeta Stratos.


Buyurunuz bu da Steve Sutcilffe'in Stratos Lister Bell STR'ye hayran olduğu test sürüşü videosu:

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...