26 Mart 2010 Cuma

Berlin'den Otomobil Enstantaneleri V- Mercedes SL350

Kendimi bildim bileli ezeli rakipler olan BMW ve Mercedes arasında tercihim hep Bavyera Aslanından yani BMW'den yana olmuştur. Ancak Mercedes'i sonuna kadar takdir ettiğim ve BMW'ye üstün gördüğüm bir model vardır ki o da 1954 yılından bu yana üretilmekte olan SL Serisidir.

SL kısaltmasının uzun açılımı Sport Leicht yani spor hafif olup Mercedes markası altında üretilen ultra-lüks üzeri açılır spor otomobil segmentini temsil etmektedir.

SL konusuna detaylarıyla bir başka gün değineceğimizi belirttikten sonra, gelelim bugünkü son jenerasyon R230 kasa SL350'mizi sizlere arz etmeye.

Motor Hacmi: 3.5 lt
Motor Gücü: 307 HP
Tork: 350 NM
0-100 km/s ivmelenme: 6.2 sn.
Azami Hız: 250 km/s (sınırlandırılmış)



Kaput üstünde Mercedes tarafından powerdomes olarak adlandırılan iki uzunlama çıkıntı ve çekik gözlü farlarıyla makyajlı güncel SL son derece agresif ve sportif görülmekte.




Arkadan görünüş ise buna kontrast yaratırcasına alabildiğine sade ve kibar.




İç döşeme ve finishing kalitesine ekstra dikkat ediniz. Bir Mercedes'te bulabileceğiniz en üst işçilik kalitesi SL'dedir.



Koltuk kafalığına entegre küçük pervaneciklere dikkat: Mercedes tarafından AIRSCARVE (Hava Atkısı) olarak adlandırılan bu sistem en soğuk kış günlerinde dahi sürücü ve yolcunun boyunlarına ılık hava üfleyerek üstü açık otomobil kullanma keyfini yaşatabilmekte.

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...