1 Mart 2014 Cumartesi

Über Otomobiller - Caparo T1



Otomobil meraklıları / gurmeleri olarak hepimizin en az 1 adet çocukluk hayali vardır yarış otomobilleriyle alakalı. En hızlı ve eksterm motorsporları dalı Formula 1 (F1) olduğundan bu hayallerin en eksterm formu da bir F1 otomobilini fani otomobillerin seyahat etmesi için inşa edilen standart karayollarında kullanmaktır haliyle.


Bugünkü Über Otomobiller köşemizin konuğu olan Caparo T1 işte tam bu hayali gerçeğe dönüştürmek ve yeterli maddi imkanı bulunan "kocabebekleri" fazlasıyla mutlu kılmak için üretildi. Geçelim Caparo T1'in başdöndürücü teknik özellikleri ve performans verilerine.


Teknik Özellikler: 
Motor: 3.5 litre V8
Maksimum Motor Devri: 10500 d/d (!)
Güç: 575 HP (!!)
Tork: 420 NM
Ağırlık: 470 Kg (!!!)


Performans Verileri: 
0-100 kms İvmelenme: 2.5 sn. 
Azami Hız: 330 kms
Viraj Alırken G Kuvveti: 3G (Yerçekiminin 3 katı !!!!) 
Frenaj Halinde G Kuvveti: 3G (Yerçekiminin 3 katı !!!!) 



Üstü açık yahut kapalı olarak kullanılabilen T1'i test eden tüm deneyimli editörlerin ortak kanaati aracın yarış otomobilini andıran bir yol otomobilinden ziyade, yolda kullanılmasına izin verilen gerçek bir yarış otomobili olduğu idi -ki aşağıdaki videoları izleyince bu kanaate bizlerin de varması işten dahi değil.


Benzin ile kullanıldığında 575 HP veren Caparo T1, küçük bir beyin (ecu) programlamasıyla ve yakıt olarak Metanol kullanıldığında 750 HP'lik daha da müthiş bir güce ulaşabilecek potansiyelde.  



Son olarak buyrunuz sıradışı Caparo T1 Videolarını: 





Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...