8 Kasım 2021 Pazartesi

Bir de Benden Dinleyin: Fiat 600 Multipla


Bugünkü lezzet konuğumuz  dünyanın ilk mini-van'i olarak tarihe geçen, şirinlik ve fonksiyonellik abidesi Fiat Seicento (600) Multipla

Minik cüssesine rağmen Basit kumandalarla 6 kişilik olarak yahut 4 kişi ve bagajları için ayarlanabilen ultra-fonksiyonel şehir otomobili Multipla, üretildiği 1956-69 yılları arasında İtalya'da en çok tercih edilen aile otomobillerinden biriydi.


Motor Hacmi: 0.6 lt
Silindir: I4
Besleme: Atmosferik
Aktarma: Arkadan İtiş
Güç: 19 HP
Tork: 39 NM
0-100kms: n/a ( 🐢 )
Azami Hız: 90 kms (uzuuun bir düzlük ve sağlam bir psikoloji gerektirdiği gözardı edilmemeli 🙃)
Uzunluk: 3.53 m
Genişlik: 1.45 m
Yükseklik: 1.58 m
Ağırlık: 740 kg


Gövde uçlarına yerleştirilen aksları ve arka alt kısımda konumlandırılan motoru ve aktarma organları sayesinde uzunluğunun neredeyse tamamını kabin&bagaj kullanımına sunabilen Multipla, sahip olduğu 8 adet kocaman cam ve incecik A-B-C-D Sütunları sayesinde neredeyse 360 dereceye varan bir görüş genişliği sunabilmektedir.


Otomotiv tarihinde bir mihenk taşı olan, Dante Giacosa imzalı şirin ve fonksiyonel tasarımı ile gönlümüzde her zaman müstesna bir yeri bulunan Fiat 600 Multipla'dan acep Ülkemizde var mıdır diye merak etmiyor da değilim hani?

Gurme takipçilerimiz arasında ona sahip olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.

YouTube Kanalımız için detaylı incelemek ve çekim yapmak istiyorum zira.

📸 Fotolar için Çekya Temsilcimiz @erdemkaraalioglu ‘na teşekkürler 🏆

Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...