2 Ekim 2012 Salı

Mercedes'in En İddialısı Yeni A Serisi Türkiye'de




Yıllardır ağır, oturaklı ve lüks kelimelerinin anlam bulduğu otomobiller üretirdi Mercedes-Benz firması.
Son 2-3 yıldır ise bu köklü firmanın üretmekte olduğu tüm serilerde belirgin bir sportifleşme ve gençleşme olduğu pek çoğunuz gibi benim de dikkatimi çekmekte idi.

Bu hafta ülkemize teşrif buyuran W176 kasa kodlu yeni A Serisi ile Mercedes'in belki tarihinde ilk kez bu kadar net bir şekilde gençleri hedefleyen bir model ortaya koymuş oldu.



Önceki W168 ve W169 kasa kodlu versiyonları birer minyatür minibüse (mini mpv'ye) benzer iken W176 tıpkı en büyük rakipleri olan Audi A3 ve BMW 1 Serisi gibi hatchback formda ve premium compact segmentte boy göstermekte.

Buyrunuz bizzat benim çektiğim taptaze resimleri eşliğinde Yeni Mercedes A Serisinin (W176) kısa bilgi dokümanı.


Mercedes'in son dönemde piyasaya sunduğu tüm modellerde olduğu gibi Yeni A Serisinde de büyük yıldızın domine ettiği geniş ve dik bir ön panjur kullanılmakta. Son dönem otomotiv sektörü trendlerine uygun şekilde bolca led ampul ihtiva eden şık farlar ve keskin çizgili tamponu ile önden son derece dikkat çekici ve göze hoş gelen bir görünümü var yeni Baby-Benz'in.


Araca yandan bakıldığında da arkaya doğru yükselen omuz çizgisi ve ön kapının ortsından başlayıp arka çamurluğu kadar uzanan keskin çapraz çizgi, küçük-koyu renkli camlar ve sportif çok kollu alaşım jantlarla birleştiğinde gayet olumlu bir izlenim bırakıyor.


Yeni A Serisine arkadan bir bakış attığınızda ise aracın ön ve yan kısımlarına göre daha sade ve iddiasız, tabiri caizse japonvari bir dizayn ile karşılaşıyorsunuz. Üzerinde ekstra fiyat karşılığında sunulan spor paket bulunan resimdeki araç dahi sportif tamponları ve krom uçlu çift egzos çıkışlarına rağmen gözümüze "sade" geliyorsa, varın siz düşünün aracın standart modellerinin arkadan ne kadar yalın duracağını. 


Aracın içine geçtiğinizde ise önceki A Serilerinde sıkça eleştirdiğimiz düşük malzeme ve işçilik kalitesi ile itici dizayn unsurlarından eser dahi kalmadığını görüyor ve ilk bakışta hoşlanıyorsunuz. Retro tarzı yuvarlak havalandırma ızgaraları, çokça kullanılan aluminyum alaşımlı insertler, standart sunulan multimedya ekranı ve 3 kollu spor direksiyon gibi unsurları ile Yeni A Serisinin dashboardunu ve iç dizaynını beğenmeyecek pek müşteri ile karşılaşılacağını zannetmiyorum açıkçası.


Aracın safkan spor otomobillere gönderme yapan Bucket tarzı tek parça ön koltuklarını görsel olarak beğendim yalnız benim gibi devasa cüsseli sürücüler için omuz ve baş desteğinin biraz zayıf kaldığını ve kısmen rahatsız hissettirdiğini söylemek durumundayım.

Arka koltuk diz, baş ve omuz mesafesinin ise aracın görece küçük dış boyutları göz önünde bulundurulduğunda mucizeler yaratmasa da "yeterli" olduğunu söyleyebilirim.

Buna ilaveten ön camın dışarıdan çok hoş ve sportif görünen alabildiğine yatık dizaynının aracın sürücü koltuğuna büyük cüsseli bir kişi oturduğunda ön görüşü kısmen sınırladığını ve bundan kurtulmak için ön koltuk büyük oranda yatırıldığında da hem hakim sürüş pozisyonunun kaybedildiğini hem de arka koltukta oturacak yolcuların alanının ziyadesiyle kısıtlandığını önemli bir eleştiri olarak belirtmek gerekiyor.


Yeni A Serisi Ülkemizde:

A180 BluEfficiency (6 ileri manuel şanzıman yahut /7G DCT Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman ile)
A180CDI BluEfficiency (yalnızca 6 ileri manuel şanzıman ile) (1.5)
A180CDI BluEfficiency (yalnızca 7G DCT Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman ile) (1.8)
A200 BluEfficiency (6 ileri manuel şanzıman yahut 7G DCT Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman ile)
A220CDI BluEfficiency  (yalnıca 7G DCT Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman ile)
A250 BluEfficiency (yalnıca 7G DCT Çift Kavramalı Otomatik Şanzıman ile)

Dizel ve benzinli motor tipleri 

ve 

City, Urban, Sport ve AMG donanım seviyeleri ile 66.000-134.000 TL arasında değişen liste fiyatlarında Kasım ayından itibaren satışa sunulmuş olacak.

Biz de bu tarih itibariyle Yeni Mercedes A Serisi ile ilk yol testimizi gerçekleştirmeyi ve sunuş izlenimlerimizi burada sizlerle paylaşmayı ümit ediyoruz.


Bir de Benden Dinleyin: Lamborghini LM002

  #otomobilgurmesi ‘nde bugünkü lezzet konuğumuz 1986-1993 yılları arasında yalnızca 328 adet üretilen, 345 mm ile tüm zamanların en geniş t...